انتشار: اردیبهشت 26، 1403
بروزرسانی:
01 تیر 1404
گزارش سازمان ملل در مورد اقدام کره شمالی برای دور زدن تحریم ها
در گزارش جداگانه ای در ماه گذشته میلادی (فروردین-اردیبهشت)، ناظران تحریمی سازمان ملل به شورای امنیت گفتند که بقایای موشکی که دوم ژانویه (۱۲ دی) در شهر خارکیف اوکراین پیدا شده بود از موشک های بالستیک سری «هواسونگ-۱۱» کره شمالی بوده است.
این ناظران بیان کردند که به گفته کشورهای عضو سازمان ملل و شرکت های خصوصی، کارکنان فناوری اطلاعات کره شمالی که خارج از کشور خود فعالیت می کنند «درآمد قابل توجهی» برای پیونگ یانگ کسب می کنند.
کره شمالی که با نام رسمی «جمهوری دموکراتیک خلق کره» (DPRK) شناخته می شود، از سال ۲۰۰۶ تحت تحریم سازمان ملل قرار دارد و این محدودیت ها طی سال های گذشته در تلاش برای کاهش بودجه برنامه های موشکی بالستیک و هسته ای پیونگ یانگ تشدید شده است.
پلتفرم های به اصطلاح «مخلوط کننده» رمزارزها مانند «تورنادو کش»، ارزهای رمزنگاری شده کاربران بسیاری را می گیرند و با هم مخلوط می کنند تا منبع و صاحبان وجه را مخفی نگهدارند.
هیات روسیه در سازمان ملل در نیویورک از اظهار نظر درباره فعالیت این ناظران خودداری کرد. هیات چین در سازمان ملل هم به درخواست اظهار نظر در این رابطه پاسخی نداده است.
ناظران تحریمی سازمان ملل نوشتند: کره شمالی و تسهیلگران آن به دور زدن تحریم ها از طریق دریا از جمله با خرید مداوم کشتی ها، واردات نفت پالایش شده از طریق انتقال کشتی به کشتی، و صادرات زغال سنگ ادامه می دهند.
به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز، این ناظران در سندی که روز جمعه به کمیته تحریم های شورای امنیت سازمان ملل ارائه شده، اعلام کردند که در حال انجام تحقیقات بر روی ۹۷ حمله سایبری هستند که احتمال می رود کره شمالی به شرکت های رمزارز بین سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۴ داشته است و ارزش آن ها حدود ۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار بوده است.
شورای امنیت سازمان ملل صادرات کره شمالی از جمله صادرات زغال سنگ، آهن، سرب، منسوجات و غذاهای دریایی را ممنوع کرده و واردات نفت خام و فرآورده های نفتی پالایش شده را به این کشور محدود کرده است.
ناظران تحریمی گفتند که یک کشتی خاص به نام «آنگارا» از ماه فوریه (بهمن-اسفند) در بندر نینگبو چین و احتمالا در حال تعمیر و نگهداری بوده است. رویترز مدعی شده است که چین لنگرگاه این کشتی را فراهم کرده است.
وکلای رومن استورم، یکی از بنیان گذاران «تورنادو کش»، که ماه سپتامبر سال گذشته میلادی (شهریور-مهر ۱۴۰۲) در برابر اتهامات آمریکا اظهار بی گناهی کرد، به درخواست برای اظهار نظر پاسخ نداده است.
تیم ناظران تحریمی سازمان ملل اواخر ماه آوریل (فروردین-اردیبهشت) پس از اینکه روسیه تمدید سالانه ماموریت آن ها را وتو کرد، منحل شد. برخی از ناظران کارهای ناتمام خود را ارسال کردند که روز جمعه با کمیته تحریم های کره شمالی در میان گذاشته شد.
آمریکا و سایرین، کره شمالی را به انتقال تسلیحات به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین متهم کرده اند. مسکو و پیونگ یانگ این اتهامات را رد کرده اند. روسیه و کره شمالی سال گذشته میلادی متعهد شدند که روابط نظامی خود را گسترش دهند.
این ناظران همچنین گفتند کشتی های مظنون به دست داشتن در آنچه «تجارت تسلیحاتی کره شمالی و روسیه» می نامند به سفرهای دریایی خود با کانتینر میان بندر «راجین» کره شمالی و بنادر روسیه از جمله «ولادی وستوک» و «وستوچنی» ادامه دادند.
این ناظران با استناد به اطلاعات شرکت تحلیل رمزارز «پک شیلد» و شرکت تحقیقاتی بلاکچین «الیپتیک» به این کمیته گفتند که این تحقیقات حمله اواخر سال گذشته میلادی در بستر رمزارز «تورنادو کش» را که در جریان آن ۱۴۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار، پیش از پولشویی در ماه مارس سال جاری (اسفند-فروردین)، از صرافی ارزهای دیجیتال HTX به سرقت رفت را شامل می شود.
این ناظران گفتند که در حال انجام تحقیقات بر روی اطلاعات ارسالی یک کشور عضو درباره ۲۰۸ سفر کشتی های باری کره شمالی برای تخلیه زغال سنگ در آب های ساحلی چین بوده اند و افزودند که احتمالا بیشتر این ها از طریق انتقال کشتی به کشتی صورت گرفته است. نام این کشور عضو مشخص نیست.
ناظران سازمان ملل نوشتند: کشتی های گارد ساحلی چین چندین بار در مجاورت کشتی های کره شمالی که مشکوک به تخلیه زغال سنگ در آب های چین بودند، مشاهده شدند.

هیات کره شمالی در سازمان ملل در نیویورک به درخواست ها برای اظهار نظر در این رابطه پاسخی نداده است.
آمریکا سال ۲۰۲۲ «تورنادو کش» را با وارد کردن اتهاماتی مبنی بر حمایت آن از کره شمالی، تحریم کرد. 2 نفر از بنیان گذاران این پلتفرم در سال ۲۰۲۳ به تسهیل پولشویی بیش از یک میلیارد دلار، از جمله برای یک گروه متخلف سایبری مرتبط با کره شمالی متهم شدند.
این ناظران گفتند که صرفا در سال ۲۰۲۴، در حال انجام تحقیقات درباره «۱۱ مورد سرقت رمزارز... به ارزش ۵۴ میلیون و ۷۰۰ هزار دلار» بوده اند و افزودند که بسیاری از این سرقت ها را «ممکن است کارکنان فناوری اطلاعات کره شمالی انجام داده باشند که به شکل ناخواسته توسط شرکت های کوچک مرتبط با رمزارزها استخدام شده اند.»
هیات چین در سازمان ملل به درخواست اظهار نظر در این رابطه پاسخی نداده است.
منبع: https://www.irna.ir/news/85477964/%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%85%D9%84%D9%84-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%A7%D9%82%D8%AF%D8%A7%D9%85-%DA%A9%D8%B1%D9%87-%D8%B4%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D8%B1-%D8%B2%D8%AF%D9%86-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85-%D9%87%D8%A7
ناظران تحریم های سازمان ملل گفتند که بر روی گزارش ۶ فوریه «نیویورک تایمز» تحقیق کرده اند که طبق آن روسیه ۹ میلیون از ۳۰ میلیون دلار دارایی های بلوکه شده کره شمالی را آزاد کرد و به پیونگ یانگ اجازه داد در یک بانک روسی در «اوستیای جنوبی» حساب باز کند تا به شبکه های بانکی بین المللی دسترسی بهتری داشته باشد.